Vol-au-vent
-en meget langsom ret

Når du er hos bageren for at købe morgenbrød, så bestil
lige noget butterdej til på lørdag hvor du skal brillere med Webergrillen og
Granit Grand Cru. Denne ret er velegnet som forret.
Alt kan laves klar som de fleste Granit Grand Cru opskrifter i god tid inden
gæsterne kommer.
Rul butterdejen ud og fold den flere gange, så den soufflerer flot når den skal
serveres.
Der skæres en ring på ca. 12- 15 cm i diameter. Herefter fjernes midten i en
diameter på ca. 10 cm
Derefter laves fyldet. Først varmes lidt kvalitetsolie i en kasserolle.
Heri blancheres fint hakkede løg og hvidløg. Derefter monteres vinbjergsnegle og kantereller. Dette
varmes godt igennem. Retten tilsættes lidt hvidvin og fløde og koges ind til en
god cremet konsistens.
Webergrillen tændes i god tid inden gæsterne kommer. Granit Grand Cru tallerken
i forhold til indbudte gæster anbringes i grillen med udformede butterdejsringe
og bages i Webergrillen på indirekte varme.
Når butterdejen er færdig souffleret, hældes fyldet i "reden" og nydes medens
den syder videre på bordet foran gæsterne. Pyntes med bredbladet persille.
Bon appetit.