Vol-au-vent

-en meget langsom ret

Når du er hos bageren for at købe morgenbrød, så bestil lige noget butterdej til på lørdag hvor du skal brillere med Webergrillen og Granit Grand Cru. Denne ret er velegnet som forret.
Alt kan laves klar som de fleste Granit Grand Cru opskrifter i god tid inden gæsterne kommer.
Rul butterdejen ud og fold den flere gange, så den soufflerer flot når den skal serveres.
Der skæres en ring på ca. 12- 15 cm i diameter. Herefter fjernes midten i en diameter på ca. 10 cm
Derefter laves fyldet. Først varmes lidt kvalitetsolie i en kasserolle. Heri blancheres fint hakkede løg og hvidløg. Derefter monteres vinbjergsnegle og kantereller. Dette varmes godt igennem. Retten tilsættes lidt hvidvin og fløde og koges ind til en god cremet konsistens.
Webergrillen tændes i god tid inden gæsterne kommer. Granit Grand Cru tallerken i forhold til indbudte gæster anbringes i grillen med udformede butterdejsringe og bages i Webergrillen på indirekte varme.
Når butterdejen er færdig souffleret, hældes fyldet i "reden" og nydes medens den syder videre på bordet foran gæsterne. Pyntes med bredbladet persille.
Bon appetit.

Henrik Abildgaard, Svendborgvej 24, 5260 Odense, tlf. +45 20289246, E-mail abildgaard@sport.dk
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang