Historie

de hårde kendsgerninger


Blå Rønne Granit - kvalitet, naturlig livsstil & en smag af Danmark.

For 2 milliarder år siden blev den spektakulære Blå Rønne Granit skabt ved høj vulkansk aktivitet af magmatiske bjergarter, der er smeltet og langsomt størknet igen. Den langsomme størkning bevirkede dannelsen af krystaller i granitten. Blå Rønne Granit er en mørkeblå ret finkornet homogen granit og samtidigt en af verdens hårdeste granittyper. Brydning og forarbejdning af granit på Bornholm er en flere hundrede år gammel tradition og et håndværk der går tilbage til midten af 1700-tallet. Blå Rønne granit er kendetegnet ved en ekstrem høj slidstyrke og lav vandabsorption, kvaliteter der gør denne granit unik og velegnet til at blive udsat for stress påvirkninger.

Blå Rønne Granit er velegnet til alle kulinariske udfordringer - kvalitet & en naturlig livsstil. Siden 1993 har vi arbejdet med denne granittype til forskellige madkulturer. Ren natur som ubehandlet er en homogen og kulinarisk partner i ethvert køkken - inde såvel som i udekøkken med f.eks. Webergrill. Dette naturprodukt blev via den specielle udnyttelse og skæring patenteret i 2001 til brug for kulinariske udfordringer. En del andre lande der har haft indsigelser og søgt om noget tilsvarende - er alle blevet afvist af patentdirektorater og i 2001 efter 7 års indædt kamp & venten opnåede vi patent på den unikke skæring af blå Rønne granit. Vi producerer i dag pizzatallerkener til Weber Stephen Nordic - idet den ekstreme varme der udvikles i en Webergrill med direkte ild - er en naturlig del af de egenskaber ved den blå rønne granit der samtidig giver den rigtige sprøde pizzabund. Ingen mad brænder på - men slipper så let som ingenting. Rengøring kan foregå i en opvaskemaskine. GranitGrandCru ® - er en kuvert grilltallerken skåret af blå Rønne granit - hvor hver gæst selv kan bestemme om f.eks. en saftig Webergrillet Bøf skal være rød - medium - eller welldone. Et patenteret koncept - som her bliver varm til sidste mundfuld - man er sin egen grillchef de Cuisine. Der kan flamberes direkte på granittallerkenen. Se de vedlagte illustrationer og anvisninger på muligheder. Blå Rønne kan opvarmes til mindst 400 grader celcius - i alle Weber grills, i ovnen, - selv en mikrobølgeovn kan anvendes. Ligeledes kan den fryses ned til - 30 grader celcius.

Der findes andre stenarter som anvendes i.f.m. madlavning. Det kan være lavasten, fedtsten, sæbesten, qvarts - men ens for alle disse er at processtyring og kontrol ikke kan lade sig gøre. Samtidig er risikoen for at porøsiteten i disse stentyper at de under varmestress påvirkninger knækker og går i stykker.

Henrik Abildgaard, Svendborgvej 24, 5260 Odense, tlf. +45 20289246, E-mail abildgaard@sport.dk
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang