Grissebasse
Gris på den hårde måde......

Nu skal den have en på "Grissebassen & Grillen".
Køb et antal entrecote`s af den højt roste Bornholmergris eller lignende.
Pluk ramsløg - gå efter duften af hvidløg (kan også anvendes). Køb nogle
kvalitetsbagekartofler. Bagekartoflerne koges først. Køles af og udhules, mosen
blandes med smør, ramsløg/hvidløg , salt og peber. Fyldes tilbage i kartoffelskrællerne.
Kom lidt rasp, og evt. lidt mozzarella på toppen. Det anbefales at lave en
bordelaise sauce hertil.
Grillen skal vise 250 grader C. og GranitGrandCru tallerkenerne har ligget
i grillen
fra optænding. De fyldte bagekartofler skal have ca. 20 min. på indirekte
varme.
Derefter grilles det antal entrecote`s der skal bruges Ca. 3-5 minutter på hver
side. Anrettes på GranitGrandCru tallerken sammen med 2 halve fyldte
bagekartofler.
Flamber med f.eks. en god mørk rom . Vi anbefaler at lave en brunoise af af gulerødder, blegselleri og løg, der anbringes sammen med grisen inden flambering og servering. Igen kan gæsten kontrollere hvor gennemstegt de ønsker kødet, når saucen monteres under "grissebassen" stopper stegeprocessen, og kødet er dejlig varmt til sidste mundfuld. En god kølig flaske Pinot Noir smager fantastisk hertil.