Sådan gør du vedligeholdelse
Sådan vedligeholder og behandler du dine Granit Grand Cru tallerkener
Inden du tager dem i brug skylder du dem let under vandhanen, undgå at vaske bambus undertallerkenerne. Granit tallerkenerne tørres herefter og smøres ind i madolie. Olien gør tallerkenerne lidt mørkere, det er helt naturligt, ønsker du ikke dette lader du bare være.
Når du varmer tallerkenerne i ovnen (tager ca. ½ time ved højeste varme) tages de først ud af undertallerkenen. Pas på du ikke brænder dig når de tages ud af den varme ovn. De varme tallerkener placeres nu i undertallerkenerne og placeres på bordet foran dig og gæsterne.
Nu steger man sit kød og når kødet er stegt som man ønsker det, monteres lidt sauce eller evt. kryddersmør under kødet og stegeprocessen stopper, nu holdes kødet bare varmt mens du spiser færdigt. Dette er en unik egenskab ved den blå Rønnegranit.
Efter en dejlig middag kan du slappe af og vaske tellerkenerne i opvaskemaskinen. Husk at give dem lidt olie bagefter. Bambus undertallerkenen bliver mørk ved brug, det er helt naturligt og de kan sagtens holde til den høje varme. Du kan næsten ikke gøre noget galt, god fornøjelse.
Team Abildgaard